Wat kan ik voor u doen?

In mijn optiek heeft elke organisatie een eigen aanpak nodig. Die aanpak verschilt niet alleen per organisatie, maar ook per fase waarin de organisatie zich bevindt. Mijn aanpak hangt dan ook van wat ú nodig heeft en bestaat uit een combinatie van onderstaande elementen.

Analyse

Bij analyse gaat het puur om het bestuderen van het ‘nu’. Wie is waarvoor verantwoordelijk? Wie heeft welke bevoegdheden en verantwoordelijkheden? Hoe wordt er samengewerkt tussen de verschillende teamleden? Wie praat met wie en waarover? Wie heeft welke kwaliteiten?

U ontvangt een geschreven analyse, rapport of aanbeveling.

Teamsessie

Soms is een team of groep in beweging brengen, begeleiden of met een team sparren nodig.

Als facilitator of in gewoon nederlands, als procesbegeleider ga ik dan met de groep aan de slag. Via de vorm proberen we dan weer beweging in een gestolde situatie te krijgen.

Advisering

Bij advisering verplaatsen we de focus van het ‘nu’ naar de gewenste toekomst. Hoe kunnen we het team het beste samenstellen? Welke weg moeten we volgen? Aan welke kwaliteiten moet nog gewerkt worden? En hoe pak je dat aan?

Wat krijgt u? Een geschreven advies of fysieke aanwezigheid van Wieneke als adviseur tijdens een besluitvormings- of oordeelsvormend traject.

Training

Concrete training, teambuilding of begeleiding is soms nodig om de gewenste toekomst ook echt waar te kunnen maken.  Een uitgebreid aanbod vindt u hier.

Interimmanagement

In bepaalde situaties is het noodzakelijk dat ik op de werkvloer aanwezig ben en (tijdelijk) onderdeel uitmaak van het team. Ik kan dan de adviezen uit mijn plan van aanpak samen met u uitvoeren. Ook ben ik als interimmanager inzetbaar als er tijdelijk een kracht is weggevallen.

Intervisie en begeleiding

Intervisie is een vorm van collegiale ondersteuning waarmee kleine groepen van "gelijken" samen leren.

Intervisie begeleiding kan zorgen voor een snelle opstart, het creëren van een neutrale leeromgeving en ontzorgt in het voor- en natraject.

 

Spreekt mijn werkwijze u aan? Ik maak graag kennis met u.